16 april 2015 om 16:30

UPDATE OVER BEAGLE SAM:

We zitten er even doorheen hier. Vanmiddag hebben we Beagle Sam naar de dierenarts gebracht voor de geplande operatie. Nog voordat ik thuis was werd ik gebeld door de dierenarts. De tumor zit vast aan het kniegewricht en kan met een operatie niet helemaal weggehaald worden.
De enige oplossing…een amputatie van het hele rechter achterbeen.
Alle scenario’s zijn vanmiddag doorgenomen maar dat is echt het enige wat er nog voor kan zorgen dat Sam weer gezond wordt.

Dit gaat morgen gebeuren in een andere praktijk omdat dit een nog heftigere operatie is. Wel gaan we eerst middels een röntgenfoto uitsluiten of er geen uitzaaiingen zijn naar de rest van zijn lichaam. Als dit het geval is dan gaan we niet tot de operatie over. Maar is het niet uitgezaaid dan gaan we, hoe moeilijk we dit ook vinden, over tot amputatie en dan hopen we dat Sam weer gezond en ook vooral weer gelukkig gaat worden. Vooralsnog geeft de dierenarts aan dat honden die een poot moeten missen hier heel goed mee omgaan en dat dit niks afdoet aan levensvreugde. Hier gaan wij dan ook maar even vanuit. Maar we vinden dit dus wel heel verschrikkelijk voor onze lieve jongen.

Sommige mensen hebben aangegeven vanavond te zullen bellen om te horen hoe de operatie is gegaan. Heel lief vind ik dat, maar liever word ik vandaag en morgen even met rust gelaten. Ik plaats hier morgen ook weer een update over Beagle Sam om jullie op de hoogte te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*